Bemutatótermünk:
1061 Budapest,
Székely Mihály u.10.
(Parkolóház a szemközti épületben)

hétfőtől-péntekig:
10.00-18.00 óráig,
szombaton:
10.00-14.00 óráig,
vasárnap: zárva.



Csempe-tan


A padlóburkoló-lapok erősebbek a falcsempéknél, ezért a nagy igénybevételnek kitett felületeket (például konyhai munkaasztal) érdemes ezzel burkolni. A burkolandó felületből kiindulva válasszuk meg a lapméretet. Nagyobb helyiségben érdemes 15 x 15 centiméteres méretű lapokkal, kisebb helyiségben 10 x 10 centiméteressel dolgozni...

Kisebb méretű csempével könnyebb az ablakmélyedéseket, kávákat, a fürdőszoba-szerelvények környékét burkolni.
Téglalap alakú csempék segítségével halszálkás minta is kirakható.
Dekoratív hatás érhető el, ha a normál méretű burkolatot extra méretűvel szegjük.

Egy sima, egy mintás

Különleges hatás érhető el, ha egyszínű csempék közé mintásat keverünk. Alapszabály, hogy a különleges csempedarabokat a helyiség sarkaitól legalább egy csempesorral beljebb helyezzük el felrakni, különben a tekintet elkalandozik a lényeges motívumokról.

A szükséges mennyiség kiszámítása

Általános szabály, hogy a helyiség szélességéből és hosszúságából (illetve magasságából) meghatározott mennyiséget mindig egész lapokra lebontva határozzuk meg - ha kell, kerekítsünk fölfelé - és a végeredményhez adjunk hozzá 10 százalékot. (Ez a vágások és az esetleges törések miatt szükséges.) Rendeljük meg egyszerre az egész mennyiséget, ugyanis a kiégetés során történő változások miatt, az azonos fajtájú, ám különböző szállítmányból származó csempék között is mutatkozhatnak eltérések.

Régi csempére való rácsempézés

Ha a régi csempék leszedése túl nagy felfordulással jár, érdemes egyszerűen rájuk csempéztetni. Ilyenkor ellenőrizni kell, hogy a felület tiszta, egyenletes és elég erős-e. A sérült, laza csempéket el kell távolítani és helyüket javítóhabarccsal, vagy csemperagasztóval kitölteni. A csempe felületét mosóoldatos vízzel jól át kell mosni és leöblíteni. Száradás után kétkomponensű epoxigyantából készüljön alapozás. A csempék felragasztásához flex típusú ragasztók ajánlottak. Fugázás előtt fontos a teljes kiszáradás, ami alkalmanként 3-4 napot is igénybe vehet.

Szigetelés

A vizes helyiségekben történő burkolás legelső lépéseként a helyiséget megfelelően elő kell készíteni, azaz szigetelni kell. A fürdőszobában a kád és a zuhanyozó területének szigetelése nélkülözhetetlen, azonban ha a vizes helyiség az emeleten van, akkor az egész fürdőszoba-padlózat alatti felületet célszerű leszigetelni. Mivel ez a terület fokozottan kiszolgáltatott a víz károsító hatásainak, ezért a burkolat alá érdemes a Magepum WPS egykomponensű, folyékony szigetelését alkalmazni. Ezzel nemcsak a falakat, de a szomszédos helyiségeket is védjük az esetleges átázástól.



KISLEXIKON

Csempeszél: burkolatot lezáró, lekerekített szélű csempe.
Facsap: egymáshoz illesztett fadarabok közötti résekbe csúsztatott, apró tömítő-rögzítő.
Hornyos-csapos deszkák: a faelemek az egyik végükön található hornyok és a másik végükön található csapok segítségével illeszkednek egymáshoz.
Leszorító: alumínium lécek, amelyek a szőnyegpadlót feszesen tartják és megvédik a széleket a fesléstől.
Mozaikcsempék: speciális hálóra dolgozott, apró kerámiadarabkák.
Padlótartó gerenda: fából, acélból, vagy vasbetonból készül, a padló alátámasztását szolgálja.
Parkett-panelek: egymáshoz rögzített, csiszolt faelemek, amelyekből jó minőségű padló készíthető.
Plüss szőnyegpadló: elegáns szőnyegfajta, szálai 25 mm hosszúságúak.
Vakpadló: a felső, látható padló alatt elhelyezkedő réteg.

Forrás: http://www.lakaskultura.hu/fokuszban/csempe-tan-1819

Padlólapok, csempék és a szaniterek teljes kínálata egy helyen, szakértőktől!


Bemutatóterem      Elérhetőség, nyitvatartás      Általános információk      Termékeink      Bemutatkozunk      Cégtörténet      Gyártóink      Termékeink      Kapcsolat      Cikkek      Linkajánló      Bejelentkezés